Obamino obezbjeđenje vraćeno u SAD zbog prostitutki

Personalne promjene neće uticati na bezbjednost predsjednika Obame, koji je doputovao u Kolumbiju na samit
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 08:15h

Agenti američke tajne službe, njih 12, koji su bili u prethodnici pred posjetu predsjednika SAD Baraka Obame Kolumbiji, vraćeni su nazad u Ameriku, zbog nedoličnog ponašanja, a pretpostavlja se da su razlog prostitutke sa kojima su bili.

Agencija Asošiejted Pres navodi da su agenti suspendovani i da su se vratili u SAD, pozivajući se na anonimni izvor koji je prenio da su pripadnici tajne službe iznajmili prostitutke u gradu Kartahena, u kome se održava Samit lidera zemalja Sjeverne i Južne Amerike.

Četiri eksplozivne naprave ekpslodirale su u Bogoti i Kartaheni uoči početka šestog samita Organizacije američkih država

Kako navodi Vašington Post, sedmorica od dvanaestorice agenata su oženjeni.

Predviđeno je da se Obama danas sastane sa liderima regiona na skupu, kome prisustvuje više od 30 predsjednika i premijera.

Glavne teme samita će biti borba protiv trgovine drogom, učešće Kube na konferenciji kome se SAD protive i pitanje Foklandskih ostrva.

Četiri bombe eksplodirale uoči početka američkog samita

Četiri eksplozivne naprave ekpslodirale su u Bogoti i Kartaheni uoči početka šestog samita Organizacije američkih država, saopštila je kolumbijska policija.

Dvije eksplozivne naprave eksplodirale su u karipskom ljetovalištu Kartahena, gdje se održava dvodnevni samit, nekoliko sati prije dolaska Obame, a još dvije male bombe eksplodirale su u blizini Američke ambasade u Bogoti, u oblasti gdje su smještene vladine zgrade, prenijela je agencija AFP.

"Niko nije bio ubijen, niko nije bio povređen i nije bilo materijalne štete", potvrdio je policijski zvaničnik, bez navođenja ko bi mogao da bude osumnjičen za napade.

Rojters navodi da su dvije torbe sa eksplozivom eksplodirale sinoć oko 19.30 po lokalnom vremenu, 400 metara od autobuske stanice u Kartaheni i da su naprave eksplodirale kod drveta u kanalu za odvod u blizini američke ambasade u Bogoti.

Galerija

Bonus video: