Rik Santorum se povukao

Santorum je zaostajao za Romnijem u anketama i u borbi za pridobijanje 1.144 delegata stranke, koliko je potrebno za osvajanje nominacije
0 komentar(a)
Rik Santorum, Foto: Csmonitor.com
Rik Santorum, Foto: Csmonitor.com
Ažurirano: 11.04.2012. 10:53h

Američki konzervativac Rik Santorum povukao se juče iz predsjedničke kampanje pošto je bio u zaostatku za favoritom Mitom Romnijem u trci za republikansku nominaciju.

Rojters je prenio da je ovaj bivši senator iz Pensilvanije rekao da obustavlja kampanju, praktično odustavši od namjere da postane republikanaski kandidat koji će se suočititi sa predsjednikom Barakom Obamom na izborima 6. novembra.

„Nikad nećemo biti država koja može ići naprijed kao velika i moćna država ukoliko se ne sjetimo ko smo i što nas čini Amerikancima. To je bila suština naše kampanje,“ rekao je Sanotrum juče u Getisburgu.

Santorum je zaostajao za Romnijem u anketama i u borbi za pridobijanje 1.144 delegata stranke, koliko je potrebno za osvajanje nominacije.

Sanotorum, posvećeni katolik koji ima sedmoro djece, pored podrške konzervativaca i nekih republikanskih pripadnika radničke klase, nije uspio da pridobije dovoljno birača da bi pretekao Romnija, piše Rojters.

Santorum nije rekao da li će podržati Romnija ili nekog od druga dva republikanska kandidata, Rona Pola i Njuta Gingriča, koji uveliko zaostaju za Romnijem, bivšim guvernerom Masačusetsa.

Bonus video: