Sukob u milijarderskoj porodici Soroš?

Previranja u firmi milijardera Džordža Soroša se nastavljaju i jedan od njegovih sinova odvaja dio ličnog bogatstva kako bi sam njime upravljao, javila je agencija Rojters.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2012. 17:44h

Džonatan Soroš, koji se u septembru povukao iz svakodnevnog upravljanja Soroš fond menadžmentom, planira da angažuje bar jednog od ključnih radnika svog oca, rekli su Rojtersu upućeni u situaciju.

Dva izvora su kazala da Sorošev sin namjerava da osnuje sopstvenu porodičnu kancelariju – u šta je Soroš fond pretvoren prošle godine – uz pomoć Dejvida Kulsara, koji je trenutno menadžer rizika u Soroš fondu.

„Džonatan želi da upravlja dijelom svog novca tako da mu je porodična kancelarija (Soroš fond) to omogućila“, rekao je Rojtersu izvor upućen u dešavanja.

Džonatan Soroš, koji je radio kao niži činovnik za jednog federalnog sudiju prije nego što se 2002. pridružio bratu Robertu u upravljanju Soroš fondom, trenutno je viši saradnik Ruzvelt instituta iz Njujorka.

Rojters navodi da nema indicija o zavadi između oca i sina i da je Džonatan i dalje predsjedavajući očeve fondacije. Dodaje se, međutim, da taj potez dolazi nakon godine velikih promjena i značajnih gubitaka u firmi od 25 milijardi dolara, koju je osnovao Stariji Soroš, bogati liberalni filantrop koji je slavu kao investitor stekao velikom opkladom protiv britanske funte.

Bonus video: