Mekfol: Da li oni imaju pravo da čitaju moju poštu i prisluškuju telefon?

U seriji poruka na "Twitteru", Mekfol je naveo da gdje god da ode - nailazi na ekipe kanala "NTV" (koji kontorliše ruska vlada)
65 pregleda 0 komentar(a)
Majkl Mekfol, Foto: Abcnews.go.com
Majkl Mekfol, Foto: Abcnews.go.com
Ažurirano: 30.03.2012. 11:36h

Američki ambasador u Rusiji Majkl Mekfol zbunjen je time kako "NTV", televizija koju kontorliše ruska vlada, zna svaki njegov pokret.

On je rekao da je zabrinut da se njegova elektronska pošta i telefonski razgovor prisluškuju. U seriji poruka koje je u četvrtak napisao na "Twitteru", Mekfol je naveo da gdje god da ode - nailazi na ekipe kanala "NTV".

"Pitam se ko im daje moj raspored. Oni mi neće reći. Pitam se kakvi su zakoni ovdje za takve stvari", napisao je američki ambasador u Rusiji, a prenio AP.

U drugoj poruci koju je napisao na "Twitteru", Mekfol se zapitao "da li oni imaju pravo da čitaju moju elektronsku poštu i prisluškuju moj telefon"?

Portparol kanala "NTV" objasnio je prisustvo ekipa postojanjem mreže ljudi koji im pružaju informacije, prenijela je ruska novinska agencija Interfaks.

"Vaš ambasador u našoj zemlji ide svuda bez ovakvih stvari, bez miješanja u njegov posao. Vi ste sa mnom svuda. Zar se ne stidite što to radite? To je sramota za vašu zemlju", izjavio je Mekfol

TV stanica je u četvrtak prikazala video zapis u kom se njeni reporteri i Mekfol raspravljaju u trenutku kad je on stigao na susret sa jednim od najznačajnijih ruskih boraca za zaštitu ljudskih prava Lavom Ponomarevim.

U petominutnom klipu reporter je postavio pitanja američkom ambasadoru u vezi njegovog susreta sa Ponomarevim, da bi se Mekfaul nakon što je odgovorio, požalio da ga reporteri svuda prate.

"Vaš ambasador u našoj zemlji ide svuda bez ovakvih stvari, bez miješanja u njegov posao. Vi ste sa mnom svuda. Zar se ne stidite što to radite? To je sramota za vašu zemlju", izjavio je Mekfol na ruskom jeziku, osmjehujući se, ali vidno iznerviran.

Bonus video: