Iran: Oduzete akreditacije osoblju agencije Rojters

Iranska vlada akreditacije je oduzela zbog objave priče o ženama polaznicama kursa borilačkih vještina, u kojoj se greškom navodi da treniraju kao "iranske ubice"
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2012. 07:28h

Iranska vlada oduzela je novinarske akreditacije osoblju agencije Rojters u Teheranu zbog objave video-priče o ženama polaznicama kursa borilačkih vještina, u kojoj se greškom navodi da treniraju kao "iranske ubice".

Rojters je ispravio grešku nakon žalbe kluba borilačkih vještina u kojem je snimak napravljen.

Priča je objavljena pod naslovom "Hiljade ženskih nindži trenira kao iranske ubice", koji je zatim prepravljen u "Tri hiljade žena-nindži trenira u Iranu".

Ministarstvo kulture Irana i Islamski savjet kontaktirali su kancelariju Rojtersa u Teheranu radi spornog snimka i objave, nakon čega je 11 radnika agencije dobilo instrukcije da predaju svoje akreditacije.

"Greška je ispravljena isti dan kad smo je primijetili. Sproveli smo internu istragu i preduzeli odgovarajuće mjere da bi se spriječilo ponavljanje sličnog propusta", rekao je Edler

"Priznajemo da se greška desila i shvatamo je veoma ozbiljno. Greška je ispravljena isti dan kad smo je i primijetili.

Pored toga, sproveli smo internu istragu i preduzeli odgovarajuće mjere da bi se spriječilo ponavljanje sličnog propusta", rekao je glavni i odgovorni urednik agencije Rojters Stiven Edler.

On je dodao da je Rojters započeo razgovore sa iranskim vlastima kako bi akreditacije bile vraćene.

Galerija

Bonus video: