"Irak, Al Kaida, terorizam, svi ćemo se srušiti"

Kada je kapetan na silu pokušao da uđe u kokpit, putnici su ga savladali. Pošto je avion bezbjedno sletio, policija je preuzela pilota...
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2012. 06:52h

Jedan američki avion prinudno je sletio u Teksas nakon što su putnici savladali kapetana koji je počeo da viče "Irak, Al Kaida, terorizam, svi ćemo se srušiti".

Let aviokompanije "DŽetblu" iz Njujorka za Las Vegas, država Nevada, preusmjeren je u Amariljo, država Teksas, poslije incidenta, a pilot je ambulantnim kolima prebačen u bolnicu, prenio je AFP.

U saopštenju Savezne uprave za administraciju (FA A) se navodi da je kopilot postao zabrinut zbog neobičnog ponašanja kapetana tokom leta, i kada je pilot izašao iz kokpita do toaleta, zaključao je vrata.

"Kada je kapetan na silu pokušao da uđe u kokpit, putnici su ga savladali. Pošto je avion bezbjedno sletio, policija je preuzela pilota... i on je prebačen ambulantnim kolima radi medicinske procjene", stoji u saopštenju FA A.

Očevici navode da je pilot počeo da viče "nešto o Al Kaidi i mogućoj bombi u avionu, o Iraku i Iranu i kako će se svi srušiti", navela je francuska agencija.

Bonus video: