14-godišnja djevojčica umrla nakon što je popila dva energetska pića

Nakon što je djevojčica popila dva energetska pića – koja su ukupno sadržala 480 miligrama kofeina – došlo je do srčanog zastoja
350 pregleda 0 komentar(a)
Monster, energetsko piće, Foto: Ifood.tv
Monster, energetsko piće, Foto: Ifood.tv
Ažurirano: 25.03.2012. 16:30h

14-godišnja Anais Fornijer iz Merilenda umrla je od dva energetska pića, pokazuju najnoviji rezultati.

Djevojčica, koja je umrla u decembru, popila je dva Monstera u vremenskom periodu od 24 sata, i kako piše Huffington Post, upravo to je uzrokovalo smrt.

Anais je imala srčanih problema - prolaps mitralne valvule, što znači da je listić njene mitralne valvule ulazio u lijevu pretkomoru. Ipak, američki Nacionalni institut za zdravlje je saopštio da je u pitanju najčešća valvularna mana i da javlja se u 2-6 odsto opšte populacje.

Nakon što je djevojčica popila dva energetska pića – koja su ukupno sadržala 480 miligrama kofeina – došlo je do srčanog zastoja, a dan kasnije je zbog srčane aritmije, uzrokovane trovanjem kofeina, preminula.

Today piše da je količina kofeina u dva Monster pića jednaka onoj iz 14 limenki Koka-Kole

“Za manje od 24 sata je popila drugo piće, iako je znala da je to loše po nju. Nakon samo tri sata došlo je do srčanog zastoja”, priča Anaisina majka Vendi Kroslend.

Today piše da je količina kofeina u dva Monster pića jednaka onoj iz 14 limenki Koka-Kole, a što je skoro pet puta više od preporučene količine kofeina.

Kofein je stimulant koji se može pronaći u mnogo namirnica, od kafe, čokolade, do gaziranih napitaka.

Bonus video: