Sramna izjava Trampa o ilegalnim imigrantima: "To nisu ljudi, to su životinje"

"Protjerujemo ih iz zemlje brzinom koju nikada ranije nismo imali", rekao je američki predsjednik i dodao da kalifornijski zakon pruža utočište "opakim prestupnicima koji su jedni od najnasilnijih u svijetu, kao što su članovi grupe MS-13", kriminalne bande iz Salvadora
8 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2018. 07:10h

Američki predsjednik Donald Tramp nazvao je "životinjama" ilegalne imigrante u državi Kaliforniji na okruglom stolu o američkim gradovima koji imigrantima pružaju utočište.

"Protjerujemo ljude iz zemlje. Ne možete da vjerujete koliko su ti ljudi loši", rekao je sinoć Tramp tokom razgovora o gradovima u Kalifornii koji odbijaju da sarađuju sa imigracionom službom na saveznom nivou.

"To nisu ljudi, to su životinje. Protjerujemo ih iz zemlje brzinom koju nikada ranije nismo imali", rekao je američki predsjednik i dodao da kalifornijski zakon pruža utočište "opakim prestupnicima koji su jedni od najnasilnijih u svijetu, kao što su članovi grupe MS-13", kriminalne bande iz Salvadora.

Tramp je dodao da su "nedužni muškarci, žene i djeca u nemilosti sadističkih kriminalaca".

Njegova izjava je izazvala žestoke reakcije demokrata koji su rekli da su imigranti ljudska bića.

"Nisu životinje, nisu kriminalci, nisu šverceri droga, nisu silovatelji. Oni su ljudska bića", rekao je demokratski poslanik Džared Polis iz američke savezne države Kolorado.

U Kaliforniji, uporištu demokrata, živi najviše ilegalnih imigranata u SAD. Kalifornijski gradovi imigrantima žele da olakšaju integraciju u američko društvo raznim mjerama, koje savezne vlasti ne odobravaju.

Bonus video: