Mladić umro obarajući rekord u vremenu provedenom pod zemljom

Uz pomoć članova porodice i prijatelja, 24-godišnji Janaka Basnajake protekli vikend je smješten u kovčeg koji je zatim zakopan u jedan jarak
55 pregleda 0 komentar(a)
s1608_1, Foto: AP
s1608_1, Foto: AP
Ažurirano: 05.03.2012. 19:29h

Jedan muškarac sa Šri Lanke preminuo je pokušavajući da postavi rekord u vremenu provedenom pod zemljom – živ zakopan, saopštila je tamošnja policija.

Uz pomoć članova porodice i prijatelja, 24-godišnji Janaka Basnajake protekli vikend je smješten u kovčeg koji je zatim zakopan u jedan jarak u gradu Kantale, oko 220 kilometara sjeverno od prijestonice Šri Lanke - Kolomba. Lokalni mediji prenijeli su da je jarak bio dubok tri metra.

Basnajake je zakopan u subotu oko 9.30 ujutro po lokalnom vremenu. Međutim, kada je nešto više od šest i po sati kasnije izvađen na površinu bio je bez svijesti, pa su ga prevezli u bolnicu u kojoj je proglašena njegova smrt.

Doktor D.G. Kosta rekao je za „Gardijan“ da obdukcijom nije utvrđen uzrok smrti, zbog čega će biti sprovedena detaljnija medicinska istraga.

Basnajakeova majka, L.D. Lilavati, ispričala je listu „Lankadipa“ da je njen sin još od djetinjstva uživao u neobičnim performansima – strast koju je razvio gledajući filmove.

L.D. Lilavati je ispričala lokalnom listu da je njen sin bio dva puta zakopavan – prvi put na dva i po, a drugi na šest sati.

Ne postoji zvanični rekord postavljen u vremenu koje je neko proveo pokopan živ.

Policija je saopštila da je Basnajake bio pripadnik Civilnih obrambenih snaga, policijske jedinice koja se borila u 25-godišnjem građanskom ratu.

Bonus video: