Izrael: Premijer Netanjahu pod istragom, tajno je saslušavan

"Kanal 10" pronašao je dokumente koji potvrđuju pretpostavku da su mu lična i porodična putovanja finansirali biznismeni dok je Netanjahu bio ministar finansija i lider opozicije
0 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Sudaneseonline.com
Benjamin Netanjahu, Foto: Sudaneseonline.com
Ažurirano: 03.03.2012. 10:29h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, koji je pod istragom zbog privatnih putovanja koja su mu ponudili neki poslovni ljudi, tajno je saslušavan ove nedjelje.

Kako piše list "Haaretz", to je prvi put da je Netanjahu saslušan u ovoj aferi koja je izbila prije nešto manje od godinu dana.

Privatna televizija "Kanal 10" pronašla je dokumente koji su potvrdili pretpostavku da su neka lična i porodična putovanja finansirali biznismeni i donatori dok je Netanjahu bio ministar finansija i lider opozicije.

Osim toga, neka njegova putovanja su dva puta fakturisana, prenose agencije.

Prema sudskim izvorima na koje se poziva "Haaretz", Netanjahuovo saslušanje predstavlja završnu fazu istrage, do "prve verzije izvještaja državnog revizora"

Prema sudskim izvorima na koje se poziva list, Netanjahuovo saslušanje predstavlja završnu fazu istrage, dok mu za mjesec ili dva ne bude uručena "prva verzija izvještaja državnog revizora".

Izarelski revizor je 31. marta prošle godine saopštio da će istražiti optužbe koje se odnose na Netanjahuova privatna putovanja, kako bi provjerio da li je bilo "sukoba interesa".

Netanjahu je tužio "Kanal 10" zbog klevete, insistirajući na tome da je poštovao zakon i etičke norme koje je odredio parlament.

Bonus video: