Čavez poručio da se brzo oporavlja

Čavez (57) je 24. februara doputovao na Kubu kako bi operisao izraslinu u regionu karlice, odakle mu je prošle godine uklonjen maligni tumor
0 komentar(a)
Fidel Kastro Ugo Čavez, Foto: Novinite.com
Fidel Kastro Ugo Čavez, Foto: Novinite.com
Ažurirano: 03.03.2012. 09:23h

Predsjednik Venecuele Ugo Čavez poručio je da se brzo oporavlja od operacije na Kubi, a na prvim fotografijama poslije hirurške intervencije venecuelanski lider je nasmijan i ćaska sa Fidelom Kastrom.

Na jednom od snimaka koje su u petak uveče objavili kubanski mediji, nasmijani Čavez u plavo-bijelo-crnoj trenerci hoda po sobi bez tuđe pomoći.

Na drugim fotografijama, venecuelanski lider sjedi preko puta Kastra, koji je takođe u trenerci, i razgovara sa bivšim kubanskim liderom, po svemu sudeći u bolnici u Havani.

Iza njih se vidi zastava Venecuele i slika južnoameričkog revolucionara Simona Bolivara.

Čavez (57) je 24. februara doputovao na Kubu kako bi operisao izraslinu u regionu karlice, odakle mu je prošle godine uklonjen maligni tumor.

U ranijoj telefonskoj izjavi za venecuelansku državnu televiziju, Čavez je rekao da su mu ljekari prepisali specijalnu dijetu i da se svakodnevno šeta i provodi vrijeme s bliskim rođacima.

Nije poznato da li je tumor koji je uklonjen Čavezu bio maligni. U telefonskoj izjavi, venecuelanski lider nije iznio detalje o operaciji.

Ugo Čavez će na izborima 7. oktobra ove godine pokušati da dobije novi predsjednički mandat.

Bonus video: