Čaves: Dobro sam, popio sam jogurt

Čaves je na Kubu otputovao prošlog petka, kako bi mu se odstranio tumor u predejlu karlice, na istom mjestu odakle mu je prošle godine izvađen veći maligni tumor
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2012. 20:52h

Predsjednik Venecuele Ugo Čaves obratio se prvi put uživo javnosti u svojoj zemlji nakon nove hirurške intervencije na Kubi, poručujući da se dobro oporavlja

"Dobro sam. Šetam hodnicima. Na dobroj sam dijeti. Sada se pripremam za podnevnu šetnju, a kasnije ću jesti čorbu od bundeve... Jutros sam popio fin jogurt", rekao je Čaves u petominutnom telefonskom razgovoru koji je emitovan na državnoj televiziji Venecuele, prenio je AP.

Čaves je, takođe, poručio sunarodnicima da će se verovatno ubrzo vratiti u zemlju.

Čaves je na Kubu otputovao prošlog petka, kako bi mu se odstranio tumor u predejlu karlice, na istom mjestu odakle mu je prošle godine izvađen veći maligni tumor.

Za sada nije poznato da li je tkivo koje je sada operisano takođe maligno, a predsedništvo u Venecueli je saopštilo ranije ove nedjelje da nije došlo do komplikacija na drugim organima i da je operacija bila uspešna.

Zvaničnici u Karakasu apelovali su na stanovništvo da ne sluša glasine o tome da je kod Čavesa došlo do metastaze i unutrašnjeg krvarenja.

Nova operacija je podstakla sumnje u to da li će Čaves biti u stanju da učestvuje u predsedničkoj kampanji u oktobru ili da vlada ukoliko pobedi.

Predsjednik Venecuele operisan je prošle godine i prošao je četiri tretmana hemoterapije na Kubi, pošto mu je ustanovljen karcinom u predjelu karlice, a više puta od tada je izjavljivao da je izliječen.

Bonus video: