Uhapšeno 25 hakera iz grupe "Anonimus"

Španske vlasti su saopštile da je jedna od četiri osobe koje su uhapšene u Španiji, kako se sumnja, rukovodila kompijuterskim operacijama "Anonimusa" u toj zemlji i Južnoj Americi
52 pregleda 0 komentar(a)
Anonimni, Foto: Tanjug
Anonimni, Foto: Tanjug
Ažurirano: 29.02.2012. 07:53h

Policija u Argentini, Čileu, Kolumbiji i Španiji uhapsila je 25 osoba koje se sumnjiče da pripadaju hakerskoj grupi "Anonimus" koja je izvela ilegalne upade na vebsajtove u ovim zemljama, saopštio je danas Interpol.

Uhapšene su osobe starosti od 17 do 40 godina i zaplijenjeno je 250 komada kompjuterske opreme i mobilnih telefona, javio je BBC.

Španske vlasti su saopštile da je jedna od četiri osobe koje su uhapšene u Španiji, kako se sumnja, rukovodila kompijuterskim operacijama "Anonimusa" u toj zemlji i Južnoj Americi.

Operacija je sprovedena nakon hakerskih upada koje je ova grupa izvela na južnoameričke vebsajtove - kolumbijskog ministarstva odbrane i predsjedništva, čileanske nacionalne biblioteke i čileanske elektroenergetske kompanije "Endesa".

Hakerska grupa "Anonimus", koja postoji od 2008. godine, bori se protiv cenzure na internetu i svega što predstavlja krupni kapital, a do sada je srušila brojne sajtove, među kojima ranije ovog mjeseca i internet stranicu Interpola.

Bonus video: