Ahmadinedžad pozvao Liban na zajednički otpor Izraelu

"Prijateljstvo i bratstvo treba poboljšati", rekao je Ahmadinedžad i dodao da će Izrael izvršiti "masakar protiv svih država u regionu"
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2012. 16:35h

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad rekao je u Teheranu libanskom ministru odbrane da bi dvije zemlje trebalo da sarađuju u suprotstavljanju Zapadu i Izraelu, prenijela je agencija IRNA.

Ahmadinedžad je rekao libanskom ministru Fajezu Ghosnu da "pruži otpor planovima" sila "koje žele da dominiraju".

Iran nastoji da ojača veze u regionu dok se suočava s povećanim pritiskom Zapada zbog nuklearnog programa ali i zbog mogućeg gubitka ključnog saveznika na Bliskom istoku sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, protiv kojeg već godinu traje pobuna, ocjenjuje agencija AP.

Ghosn je član libanske hrišćanske stranke Marada koja je u koaliciji s iranskm glavnim partnerom u Libanu, šiitskim pokretom Hezbolah. Marada i Hezbolah su takođe blisko povezane s Asadom.

"Prijateljstvo i bratstvo treba poboljšati", rekao je Ahmadinedžad i dodao da će Izrael izvršiti "masakar protiv svih država u regionu" i da zato one treba da se međusobno pomažu.

Ghosn je rekao da "Liban nikada neće zaboraviti da je Iran stao uz njega u vrijeme velikih teškoća" i da bi Izrael trebalo da strahuje od reakcije Irana u slučaju vojne akcije.

On se danas u Teheranu sastao i s iranskim ministrom odbrane.

Bonus video: