Mugabe Kameronu: Odbacujemo homoseksualizam, a vi idite dođavola

On je, takođe, pozvao mlade ljude da ne pristaju na Kameronov poziv jer, kako je rekao, imaju slobodu da se muškarac oženi ženom
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2012. 10:00h

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe poručio je britanskom premijeru Dejvidu Kameronu da "ide dođavola", zbog poziva na poštovanje prava homoseksualaca.

"Priroda je priroda. Stvorila je muškarca i ženu. A vi, Dejvide Kamerone, da li nam poručujete da to ne znate ili imate neku vrstu demencije ili je to dio kulture Evropljana", rekao je Mugabe u subotu u obraćanju hiljadama pristalica na proslavi svog 88. rođendana na stadionu u Mutareu.

"Rođeni smo ovako i zato tako nešto (homoseksualizam) potpuno odbacujemo, a vi idite dođavola", poručio je Mugabe britanskom premijeru.

Kameron je prošle godine na sastanku Komonvelta rekao da zemlje koje primaju pomoć Velike Britanije treba da poštuju ljudska prava, uključujući i prava gej populacije, podsjetio je AFP.

Ovo pitanje ponovo je postalo aktuelno u Zimbabveu koji treba da usvoji novi ustav i u njega, kako traži opozicija, uključi i ovu temu.

"Na to nećemo pristati", bio je odlučan Mugabe.

On je, takođe, pozvao mlade ljude da ne pristaju na Kameronov poziv jer, kako je rekao, imaju slobodu da se muškarac oženi ženom, "što je božija sloboda".

"To je stvorilo i vas i mene", poručio je Mugabe.

Bonus video: