General Ganc: Izrael sam donosi odluku o napadu na Iran

"Izrael je centralni garant sopstvene bezbjednosti. To je naša uloga kao vojske, država Izrael mora da se brani", rekao je general-pukovnik Ganc
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2012. 10:32h

Izrael će sam donijeti konačnu odluku o napadu na Iran, izjavio je šef Generalštaba izraelske vojske Beni Ganc.

"Izrael je centralni garant sopstvene bezbjednosti. To je naša uloga kao vojske, država Izrael mora da se brani", rekao je general-pukovnik Ganc za prvi kanal državne televizije.

Prema njegovim riječima, Iran nije samo izraelski, već i "svjetski i regionalni problem".

"Moramo pratiti razvoj događaja u Iranu i njegove nuklearne planove, ali i šire, uzevši u obzir šta čini sijvet, šta je Iran odlučio, šta ćemo mi učiniti, ili nećemo učiniti", dodao je Ganc.

Njegova izjava objavljena je pred današnji početak razgovora američkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Toma Donilona sa izraelskim zvaničnicima o nizu pitanja, uključujući Iran.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu za dvije nedjelje putuje u Vašington, gdje će o istim temama razgovarati sa američkim predsjednikom Barakom Obamom.

Američki ministar odbrane Leon Paneta je nedavno u članku u "Vašington postu" ocijenio da bi Izarael mogao u narednim mjesecima da napadne iranske nuklearne instalacije.

Bonus video: