Pakistan: 32 žrtve bombaškog napada

Prethodni bilans jučerašnjeg napada u ovom gradu na sjeverozapadu Pakistana, blizu granice sa Avganistanom, iznosio je 23
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2012. 13:21h

Broj žrtava bombaša samoubice koji je digao sebe u vazduh na pijaci u pakistanskom gradu Paračinar popeo se na 32, rekli su lokalni zvaničnici.

Prethodni bilans jučerašnjeg napada u ovom gradu na sjeverozapadu Pakistana, blizu granice sa Avganistanom, iznosio je 23, ali je u bolnici od posljedica eksplozije preminulo još devet ljudi.

U napadu je, prema posljednjim podacima, povrijeđeno 67 ljudi.

Bombaš samoubica je juče došao motociklom na pijacu i digao sebe u vazduh, a od eksplozije su uglavnom nastradali kupci i prodavci na pijačnim tezgama.

Potom su snage bezbjednosti pucale u masu koja je protestovala zbog napada i ubili četvoro ljudi, što je za jedan više od prethodne procjene.

Lokalni komandant talibana, Fazal Saed Hakani, preuzeo je odgovornost za napad u Paračinaru, većinski šiitskom gradu. Hakani je opravdao napad tvrdnjom da šiiti napadaju sunite.

Paračinar je već nekoliko godina poprište međumuslimanskih sukoba, u kojem šiiti uglavnom izvlače deblji kraj.

Nasilje sunitskih ekstremista nad šiitima uobičajena je stvar u Pakistanu, muslimanskoj zemlji kojom dominiraju suniti ali u kojoj takođe živi značajna šiitska manjina.

Bonus video: