Los Anđeles: Učitelji optuženi za seksualno zlostavljanje djece

Roditelji su ispričali listu „Los Anđeles tajms“ da su se djeca više puta žalila na Bernta u prethodne dvije decenije
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 20:18h

Kompletno osoblje jedne osnovne škole u Los Anđelesu biće zamijenjeno nakon što su dva učitelja uhapšena zbog seksualnog zlostavljanja djece, javile su američke vlasti.

Više od 120 zaposlenih u Osnovnoj školi „Miramonte“ biće zamijenjeno i ispitano.

Mark Bernt i Martin Springer uhapšeni su prošle nedjelje pod zasebnim optužbama za seksualno zlostavljanje djece.

Više od četvrtine učenika juče nije prisustvovalo nastavi. Oni koji jesu, u školu su ušli prolazeći pored TV kamera i bijesnih roditelja koji su protestovali, prenio je BBC.

Škola će i dalje plaćati osoblje, a mnogi će na kraju biti vraćeni na posao. Do tada će raditi novo osoblje, a u učionicama će uvijek biti prisutan jedan socijalni radnik.

„Ne bih podnio da mi još jedno dijete kaže da je uplašeno“, rekao je glavni školski inspektor u Los Anđelesu Džon Dejzi.

Mark Bernt (61) optužen je da je počinio 23 bludne radnje nad djecom mlađom od 10 godina između 2005. i 2010. Policija je reagovala nakon što je pribavila oko 40 fotografija djece sa povezima preko očiju. Na nekim fotografijama, optuženi je grlio djecu ili rukom pokrivao njihova usta. Neki su imali ljepljive trake preko usta.

Bernt je, navodno, i hranio učenike svojom spermom i govorio im da je u pitanju „igra degustacije“

Bernt je, navodno, i hranio učenike svojom spermom i govorio im da je u pitanju „igra degustacije“. Bernt, učitelj trećem razredu, predavao je više od 30 godina, a određena mu je kaucija od 2,3 miliona dolara.

Roditelji su ispričali listu „Los Anđeles tajms“ da su se djeca više puta žalila na Bernta u prethodne dvije decenije.

„Moj nivo povjerenja je na nuli“, kazala je Kazini Kuarls, čije dijete ide u „Miramonte“.

Martin Springer (49) uhapšen je u petak pod optužbom za neprimjereno dodirivanje dviju učenica.

Učitelj u „Miramonteu“ od početka karijere 1986, Springer je predavao učenicima drugog razreda, a određena mu je kaucija od dva miliona dolara.

Galerija

Bonus video: