Zemljotres pogodio Filipine, izdato upozorenje za cunami

Dijete je poginulo kada se na njega srušila betonska ograda oko kuće, izjavio je šef Kancelarije za civilnu odbranu Benito Ramos
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2012. 08:26h

Zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihterove skale pogodio je danas centralni dio Filipina i odnio prvu žrtvu i pričinio materijalnu štetu, a Filipinski institut za vulkanologiju i seizmologiju proglasio je opasnost od cunamija.

Dijete je poginulo kada se na njega srušila betonska ograda oko kuće, izjavio je šef Kancelarije za civilnu odbranu Benito Ramos, prenijela je agencija AP. “Jedna osoba je poginula, ali za sada ne možemo da procijenimo još kolika su oštećenja objekata - naveo je gradski policajac Alfred Visent Silvos i dodao da se ne može pregledati stanje zgrada "jer je to sada opasno". Zemljotres je registrovan na pet kilometara od Tajasana, primorskog grada od oko 32.000 stanovnika okružen planinama u provinciji Negros Orijental na ostrvu Negros na dubini od 20 kilometara, prenose agencije. Filipinski institut izdao je lokalno upozorenje na cunami nivoa 2.0 za centralna filipinska ostrva i saopštio da bi potresi mogli da uzrokuju talas od jednog metra duž istočne obale ostrva Negros i zapadno od drugog po veličini filipinskog grada Cebu.

Bonus video: