Novi sukobi u Kairu, 1482 povrijeđenih

Ministarstvo unutrašnjih poslova javilo je da su 1482 osobe povrijeđene u sukobima koji traju već drugi dan. Demonstranti s maskama na licu su prerezali bodljikavu žicu i ušli u ulicu koja vodi prema ministarstvu unutrašnjih poslova
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2012. 18:35h

Danas su u Kairu izbili sukobi između demonstranata koji su tražili odlazak vojne vlasti i sigurnosnih snaga, u novom talasu nasilja koje je zahvatilo zemlju nakon krvoprolića na fudbalskom stadionu, javlja je novinar agencije Frans Pres sa mjesta događaja.

Specijalna policija je suzavcem pokušala da rastjera demonstrante koji su ih gađali kamenjem ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova, nakon sukoba u četvrtak i u noći na petak u kojima su dvije osobe izgubile život a stotine su povrijeđene širom zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova javilo je da su 1482 osobe povrijeđene u sukobima koji traju već drugi dan, a jedna prodemokratska organizacija rekla je da jedan njen član izgubio oko u okršajima. Smrtno je stradao i jedan policajac.

Demonstranti s maskama na licu su prerezali bodljikavu žicu i ušli u ulicu koja vodi prema ministarstvu unutrašnjih poslova, izazivajući požare, dok im je iznad glava letjelo kamenje.

Istovremeno se više stotina ljudi okupilo u centru Kaira na nedjeljnoj molitvi na trgu Tahrir, simbolu revolucionarnih snaga, blizu zgrade ministarstva unutrašnjih poslova, noseći egipatske zastave i uzvikujući poruke protiv vojnog režima koji vlada zemljom otkako je prije skoro godinu dana pao režim Hosnija Mubaraka.

Bonus video: