Tužba protiv muža i njegove porodice: Čupali joj nokte, tukli kablovima...

"Želim da budu u zatvoru. Davali su mi elektro šokove... Tukli su me kablovima i mučili", rekla je Gul, koja se u kabulskoj bolnici liječi od višestrukih povreda
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2012. 08:30h

Petnaestogodišnja avganistanska devojčica Sahar Gul, koju su mjesecima poslije ugovorenog braka maltretirali muž i njegova porodica, rekla je danas da se nada da će njeni mučitelji završiti u zatvoru zbog onoga što su joj učinili.

U prvom obraćanju javnosti, od kada je krajem decembra spasena, Gul je iz bolnice u Kabulu optužila muža, njegove roditelje i sestru za povrede koje su joj nanijeli.

"Želim da budu u zatvoru. Davali su mi elektro šokove... Tukli su me kablovima i mučili", rekla je Gul, koja se u kabulskoj bolnici liječi od višestrukih povreda, u koje spadaju i polomljeni prsti i iščupani nokti na rukama.

Policija u provinciji Baglan u kojoj je Gul spasena rekli su da su je muž i njegova porodica zaključavali i mučili, pošto je odbila da radi kao prostituka.

Roditelji njenog muža i njegova sestra uhapšeni su. Oni su opovrgli sve navode protiv njih.

Djevojčica se oporavlja, iako je još u šoku (Foto: Reuters)

Vlasti su izdale nalog za hapšenje muža, koji služi u avganistanskoj vojsci.

Doktor Sahare Gul rekao je da se ona oporavlja, iako je još uvijek u šoku.

Priča Sahare Gul šokirala je Avganistan i podstakla pozive da se učini više kako bi se spriječili brakovi premladih ljudi.

Legalna donja starosna granica za ulazak u brak u Avganistanu je 16 godina, ali agencija UN za prava žena procjenjuje da polovina djevojčica biva natjerana da u brak stupi prije 15. godine.

Galerija

Bonus video: