Anonimusi love naciste po internetu

Operacija Blickrig je kampanja koju Anonimni sprovode unazad nekoliko mjeseci a usmjerena je protiv prisustva desničarskih organizacija na vebu
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2012. 12:44h

Hakerska grupa Anonimni pokrenula je veb sajt koji je dio kampanje aktivista ove grupe protiv radikalnih desničarskih organizacija.

Veb sajt , napravljen po ugledu na Wikileaks, dio je Operacije Blickrig a ideja je da se na sajtu razotkrije identitet osoba povezanih na direktan ili indirektan način sa nejmačkom desničarskom Nacionalnom Demokratskom Partijom (NDP) koja zastupa ekstremističke stavove neonacista.

Operacija Blickrig je kampanja koju Anonimni sprovode unazad nekoliko mjeseci a usmjerena je protiv prisustva desničarskih organizacija na vebu.

Na sajtu se nalazi lista imena, lokacija, email adresa i brojeva telefona koji pripadaju donatorima NDP, ali i onima koji su posjećivali, komunicirali ili na bilo koji način dolazili u kontakt sa nekim od brojnih veb sajtova neonacista.

Na listi se nalaze i imena i podaci o kontaktu onih koji su pisali za magazin Junge Freiheit, centralno izdanje nemačke desnice. Domen je registrovan 18. decembra 2011.

Potez Anonimnih dočekale su kritike. Simon Rafael, antinacistički bloger koga citira Dojče Vele okarakterisao je ovaj potez kao dobar korak za uklanjanje prljavštine sa interneta na nekoliko dana ali je takođe kritikovao nelegalno objavljivanje ličnih podataka na internetu.

Najnovije aktivnosti Anonimnih su pokazatelji da je došlo do promjene u ideologiji grupe u skladu sa pozivima na online akcije koje su društveno orijentisane.

Prije nekoliko mjeseci grupa je pokrenula napade na veb sajtove koji sadrže i podstiču dečiju pornografiju, ali i koristila svoj online uticaj kako bi promovisala akcije pokreta Okupirajmo Vol Strit.

Ipak, grupa nije odustala od antivladine politike, nastavljajući da upada u policijske i vojne kompjuterske sisteme i objavljući na internetu lične podatke policijskog i vojnog osoblja.

Bonus video: