Četiri vojnika NATO-a ubijena u Avganistanu

Više od 560 stranih vojnika ubijeno je prošle godine u Avganistanu, gdje se približno 130.000 vojnika pod vođstvom SAD-a bori protiv talibana
0 komentar(a)
Avganistan eksplozija, Foto: Reuters
Avganistan eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2012. 12:38h

Osam vojnika iz NATO misije poginula su u napadima u četvrtak i petak na jugu Avganistana, objavila je agencija AFP.

Tri vojnika poginula su u eksploziji u četvrtak, dok je danas jedan vojnik ubijen u napadu pobunjenika, a četvorica su poginula u eksploziji.

Najmanje sedam osoba, među kojima šestoro djece, izgubilo je život, a četiri su ranjene u eksploziji koja se dogodila u pokrajini Oruzganu, na jugu zemlje, objavile su agencije pozivajući se na policijske izvore.

"U petak poslijepodne dogodila se eksplozija u Trinkotu. Prema prvim podacima, poginulo je šestoro djece i muškarac, a najmanje četvoro djece je ranjeno", rekao je portparol policije u Oruzganu Fardi Ajel.

On je dodao da niko od zapadnih vojnika nije bio u blizini mjesta eksplozije čija je meta bila obližnja policijska stanica.

NATO, u skladu sa politikom, ne objavljuje nacionalnost žrtava, a za detalje su zadužene zemlje iz kojih vojnici potiču.

Više od 560 stranih vojnika ubijeno je prošle godine u Avganistanu, gdje se približno 130.000 vojnika pod vođstvom SAD-a bori protiv talibana.

Agencija AP navodi da je 2011. godini u desetogodišnjem ratu druga rekordna godina po broju žrtava.

Bonus video: