HOLIVUDSKI PIROMAN

Priveden zbog sumnje da je podmetao požare po Holivudu

Policija u Los Anđelesu privela je jutros jednu osobu koja se dovodi u vezu sa nizom podmetnutih požara u tom gradu u posljednjih par dana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 06:48h

Kako prenosi Los Anđeles Tajms, pozivajući se na nezvanične podatke iz policije, privedena je osoba koja je vozila automobil sa kanadskim tablicama, a pretpostavlja se da je u pitanju Njemac.

Los Anđeles je od petka, 30. decembra pogodilo 55 požara za koje se sumnja da su podmetnuti. Na meti su se nalazili automobili, ali u par slučajeva i garaže i stanovi. Samo tokom noći između nedjelje i ponedjeljka, prijavljeno je 11 požara, uglavnom u Holivudu.

Predstavnik lokalne vatrogasne službe Mario Rueda opisao je ovu noć kao "koordinirani haos". Napadi su počeli kao paljenje automobila a vatra se u ponekom slučaju proširila na obližnje kuće i zgrade. Među oštećenim objektima je i zgrada u Holivudu u kojoj je svojevremeno živio legendarni pjevač grupe "The Doors" Džim Morison.

Istražni organi nisu naveli na koji način su izazvane vatre, niti da li su ih izazvale jedna ili više osoba. Prema pisanju lokalnih medija, s tim u vezi privedeno je najmanje dvoje ljudi, uključujući jednog 22-godišnjaka optuženog da je u četvrtak podmetnuo tri vatre.

Njih dvojica su, međutim, bili iza rešetaka kada je uslijedila serija novih požara. Grad Los Anđeles i još nekoliko firmi ponudili su nagradu od 60.000 dolara za informaciju koja bi dovela do ljudi odgovornih za podmetanje požara.

Policija za sada ne želi da saopšti više detalja o požarima, pravdajući to strahom da bi iznošenje podataka kako su požari podmetnuti moglo da da ideju drugim osobama da učine isto.