Vojnik koji je preživio Avganistan, ranjen na žurci u čast povratka

“Stvarno sam bijesna, jer je on dobar mladić, divan mladić. Nije mu došao glave rat, nego neko kod kuće”, kroz suze govori Salivanova majka Suzana
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2011. 18:11h

Američki vojnik Kristofer Saliven (22) iz San Bernarda u Kaliforniji, koji je preživio ratna dejstva u Avganistanu, a prošle godine čak i napad bombaša samoubice u Kandaharu u kom je samo lakše ranjen, u petak je na žurci koju je priredio za povratak pogođen sa dva metka u leđa.

Prema saopštenju policije San Bernarda, do kobnog ranjavanja je došlo u petak, zbog banalne svađe između Salivana i jednog od gostiju, koji je kasnije identifikovan kao Ruben Rej Hurado (19).

Tema spora je bio fudbal, a kad je rasprava eskalirala, Hurado je izvukao pištolj i zapucao na Salivana, pogodivši ga u leđa sa dva metak koji su zakačili i kičmu. Nesrećni vojnik je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu i trenutno je paralizovan, a ljekari još ne mogu da kažu da li će paraliza biti potpuna ili djelimična.

“Stvarno sam bijesna, jer je on dobar mladić, divan mladić. Nije mu došao glave rat, nego neko kod kuće”, kroz suze govori Salivanova majka Suzana, koja još ne može da shvati šta ih je snašlo.

"Može da odgovori samo klimajući glavom i trepćući očima", kazala je njegova majka za CNN.

"Često zatvara oči, ali ćemo pokušati da ga ohrabrimo da to čini što je moguće češće", dodaje ona.

Nakon ranjavanja u Avganistanu Salivan je bio odlikovan pupurnim srcem, a angažman u vojsci mu je isticao u aprilu naredne godine, poslije čega je planirao da upiše koledž.

Policija traga za Huradom

Ruben Rej Hurado je odmah nakon pucnjave pobjegao sa mjesta nesreće i nije poznato gdje se krije. Kalifornijska policija još traga za njim, prenosi CNN, dodajući da policija ocjenjuje da je Hurado naoružan i opasan.

Bonus video: