Bosonogom serijskom pljačkašu sedam godina zatvora

Haris-Mur, koji je izbačen iz srednje škole, odrastao je na ostrvu Kamano, sjeverno od Sijetla. Počinio je više od 80 pljački, provala i drugih prestupa
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 14:53h

Kolton Haris-Mur, 20-godišnjak koji je dobio nadimak "bosonogi bandit" zbog serije pljački koje je izveo širom SAD bez cipela, osuđen je u Kupvilu u američkoj saveznoj državi Vašington na više od sedam godina zatvora.

Haris-Mur postao je poznat širom svijeta pošto je dvije godine pljačkao i bježao od policije po Americi u ukradenim avionima, brodovima i automobilima.

Uhapšen je prošle godine na Bahamima.

Haris-Mur, koji je sam pilotirao avionima koje je ukrao, ispričao je da pilotiranje naučio iz priručnika i video snimaka na internetu.

"Bosonogi bandit" se u junu na suđenju u Sijetlu nagodio sa federalnim tužilaštvom i priznao krivicu. Presuda po toj optužnici biće donijeta početkom iduće godine. Kazne na nivou savezne i federalne države služiće istovremeno.

Haris-Mur, koji je izbačen iz srednje škole, odrastao je na ostrvu Kamano, sjeverno od Sijetla. Dvije godine je punio novinske hronike svojim "podvizima". Počinio je više od 80 pljački, provala i drugih prestupa.

U avgustu je sa studijom Tventiet senčeri foks (20th Century Fox) potpisao ugovor o snimanju filma vrijedan 1,3 miliona dolara.

Bonus video: