Tramp na konvenciji NRA: Nikada nećemo odustati od naše slobode

Poslije masakra u Parklandu 14. februara, Tramp je privremeno stavio u drugi plan pitanje prava na nošenje oružja, ali se na godišnjoj konvenciji NRA vratio ranijoj poziciji
1 komentar(a)
Donald Tramp NRA, Foto: Reuters
Donald Tramp NRA, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2018. 15:18h

Predsjednik SAD Donald Tramp pozvao je članove američke lobističke grupe Nacionalno udruženje za oružje (NRA) da izaberu više republikanaca u Kongres u cilju odbrane prava na nošenje oružja.

Nekoliko mjeseci poslije ubistva 17 učenika srednje škole u Parklandu na Floridi, Tramp je rekao da demokrate žele da "zabrane oružje" i da bi, ako krenu tim putem, SAD mogle u budućnosti da zabrane i sve kamione i kombije jer su to nova oružja za "teroriste manijake".

"Nikad nećemo odustati od naše slobode. Živjećemo slobodni i umrijećemo slobodni", rekao je Tramp u Dalasu članovima NRA, u pokušaju da pridobije njihove glasove pred novembarske izbore za Kongres.

Poslije masakra u Parklandu 14. februara, Tramp je privremeno stavio u drugi plan pitanje prava na nošenje oružja, ali se na godišnjoj konvenciji NRA vratio ranijoj poziciji, obećavši da to pravo koje garantuje Drugi amandman na Ustav SAD nikada neće biti ugroženo dok je on "njihov predsjednik".

Bonus video: