Arkanov ubica uhapšen u Južnoj Africi

Dobrosav Gavrić je osuđen 2006. na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000.
144 pregleda 0 komentar(a)
Dobrosav Gavrić, Foto: Blic.rs
Dobrosav Gavrić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 14.12.2011. 18:58h

Dobrosav Gavrić, osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, uhapšen je u Južnoafričkoj Republici i pojaviće se na sudu sledećeg meseca zbog optužbi za posjedovanje narkotika, objavio je lokalni dnevni list "Nju ejdž".

Kako prenosi "Blic" list navodi da je Gavrićev identitet otkriven tokom policijske istrage ubistva jednog čovjeka iz Kejptauna povezanog sa organizovanim kriminalom u martu ove godine.

Policija je nakon pucnjave u kojoj je Gavrić povrijeđen zaustavila njegov automobil. Da u njegovom džepu tada nije pronađen kokain, njegov identitet ne bi bio otkriven, piše "Nju ejdž", dodajući da je Gavrić optužen za posjedovanje narkotika, prenosi Rojters.

Gavrićevi otisci su poslati Interpolu na provjeru, a list navodi da se sada očekuje da će Srbija zatražiti njegovo izručenje radi izdržavanja zatvorske kazne.

Gavrić je osuđen 2006. na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. a njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić Gagi osuđeni su na po 30 godina.

Pored Arkana, u "Interkontinentalu" ubijeni su i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić Garo, bivši radnik saveznog MUP-a.

Gavrić i Đuričić nisu se pojavili na izricanju presude u u Beogradu, jer su pobjegli iz Srbije, a za njima je raspisana međunarodna poternica, piše "Blic".

Na suđenju su porekli krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mjestu zločina.

Bonus video: