NATO priznao odgovornost za smrt pakistanskih vojnika

"Svjesni smo da je bilo pakistanskih žrtva, ne znamo njihov broj, ne znamo razmjere incidenta", rekao je agenciji Rojters
0 komentar(a)
NATO avioni, Foto: Beta
NATO avioni, Foto: Beta
Ažurirano: 26.11.2011. 18:14h

Portparol međunarodnih snaga pod vođstvom NATO-a u Afganistanu (ISAF) potvrdio je u subotu da su zračne snage NATO-a bile pozvane kao podrška kopnenim jedinicama tokom incidenta u blizini granice s Pakistanom te da su njene snage "vrlo vjerovatno" odgovorne za smrt pakistanskih vojnika.

"Tokom razvoja jedne taktičke situacije zatražena je bliska zračna podrška i to je vrlo vjerovatno uzrokovalo pakistanske žrtve", rekao je brigadni general Karsten Jakobson, portparol ISAF-a.

"Svjesni smo da je bilo pakistanskih žrtva, ne znamo njihov broj, ne znamo razmjere incidenta", rekao je agenciji Rojters.Incident produbljuje krizu već narušenih odnosa SAD-a i Pakistana.

"Posljednji napad snaga NATO-a na naš položaj imaće ozbiljne posljedice jer su bez razloga napali naš položaj i ubili vojnike koji su spavali", najavio je jedan viši pakistanski vijnik koji je tražio da ostane neimenovan.

Bonus video: