Na zapadu Meksika ubijeno 26 ljudi

Tijela većine pronađenih ubijenih muškaraca bila su obilježena riječima "Milenio" i "Zetas"- imenima narko bandi, rekao je Gusman
0 komentar(a)
škola, Meksiko, Akapulko, Foto: Reuters
škola, Meksiko, Akapulko, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2011. 10:20h

Tijela 26 ubijenih mladih muškaraca pronađena su u tri vozila u blizini jedne prometne raskrsnice u Gvadalahari, na zapadu Meksika, koji nose znake osvete zbog droge.

Ova tijela su otkrivena pred početak velikog sajma knjiga u Gvadalahari i samo dan pošto je 17 ugljenisanih tijela pronađeno u dva vozila u gradu Kuliakan, u državi Sinaloa, javila je agencija AFP.

U poruci pronađenoj sa tijelima ubijenih mladića kaže se da je mir u kome su uživale države Halisko i Sinaloa, navodno kao rezultat sporazuma lokalnih vlasti i kartela Sinaloa, okončan.

" Pronađeno je ukupno 26 tijela muškaraca u starosnoj dobi izmedju 25 i 35 godina" rekao je na konferenciji za štampu juče popodne Fernando Gusman, visoki zvaničnik države Halisko, čij je Gvadalahara glavni grad.

Tijela većine pronađenih ubijenih muškaraca bila su obilježena riječima "Milenio" i "Zetas"- imenima narko bandi, rekao je Gusman.

Sinaloa je uporište moćnog istoimenog narko-kartela, na čijem se čelu nalazi najtraženiji čovek u zemlji Hoakin "Čapo" Gusman.

Kartel Sinaloa bori se za teritoriju u ovoj državi sa drugim kartelom Beltran Lejva, otkako su se dvije grupe razdvojile 2008.

U Meksiku je ubijeno više od 35.000 ljudi od 2006. godine, kada je predsjednik Felipe Kalderon angažovao vojsku i policiju kako bi suzbio narko-kartele.

Bonus video: