Na zapadu Meksika ubijeno 24 ljudi

Sinaloa je uporište moćnog istoimenog narko-kartela, na čijem se čelu nalazi najtraženiji čovjek u zemlji Hoakin "Čapo" Gusman
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 08:24h

U napadima koji su izvedeni u zapadnoj meksičkoj državi Sinaloa, uporištu istoimenog narko-kartela, ubijeno je 24 ljudi, saopštili su zvaničnici.

Tijela 17 žrtava pronađena su spaljena u dva vozila u glavnom gradu Kuliakan, u roku od samo nekoliko minuta, a vlasti istražuju da li su najnoviji napadi povezani.

Neke od žrtava koje su pronađene juče u vozilima na sebi su imale zaštitne prsluke, dok su im ruke bile vezane lisicama.

Još sedam osoba ubijeno je tokom dana u dva grada.

Sinaloa je uporište moćnog istoimenog narko-kartela, na čijem se čelu nalazi najtraženiji čovjek u zemlji Hoakin "Čapo" Gusman.

Kartel Sinaloa bori se za teritoriju u ovoj državi sa drugim kartelom Beltran Lejva, otkako su se dve grupe razdvojile 2008. godine.

U Meksiku je ubijeno više od 35.000 ljudi od 2006. kada je predsjednik Felipe Kalderon angažovao vojsku i policiju kako bi suzbio narko-kartele.

U međuvremenu, meksičke vlasti u Sinaloi su saopštile i da su uhapšene tri osobe - sudija, advokat i svedok-ekspert, protiv kojih su pokrenute krivične prijave zbog sumnje da su Federalnu komisiju za električnu energiju oštetili za 93 miliona dolara.

Pored toga, sankcionisano je osmoro zaposlenih u ovom preduzeću, od kojih je petoro dobilo otkaz i u obavezi je da plati novčanu kaznu, a postupak će biti pokrenut protiv još osam advokata i zaposlenih u pravnom sektoru Komisije, javio je AP.

Ovo javno preduzeće i ranije su potresali slični korupcionaški skandali.

Galerija

Bonus video: