Lu Rid i Tom Morelo među muzičarima koji podržavaju "Okupiranje"

Muzičari, ali i "tehničari, inženjeri zvuka, producenti, DJ-i, kompozitori i tekstopisci" pozvani su da se pridruže pokretu
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 15:30h

Brojni muzičari koji podržavaju globalni antikonzumeristički pokret "Occupy" pokrenuli su internet stranicu, prenosi MTV.

Među poznatim ličnostima koji stoje iza sajta su nalaze Lu Rid, Tom Morelo iz grupe Rage Against The Machine, Amanda Palmer, članovi benda Fugazi, Đelo Biafra iz Dead Kennedys, Sol Vilijams... Muzičari, ali i "tehničari, inženjeri zvuka, producenti, DJ-i, kompozitori i tekstopisci" pozvani su da se pridruže pokretu.

U saopštenju se ističe kako "uz javnu podršku, OccupyMusicians želi da postane novo sredstvo za lakšu organizaciju nastupa na događanjima povezanim sa pokretom Occupy, da omogući vezu sa medijima koji žele da intervjuišu muzičare koji podržavaju pokret, da ponudi materijale o tome zbog čega muzičari podržavaju inicijativu 99 posto, kao i da ponudi pjesme, video materijale i druge medijske sadržaje povezane sa Occupy pokretom, i da poveže muzičare sa lokacijama protesta i olakša prikupljanje sredstava za nastavak kampanje".

Više informacija može se pronaći na adresi occupymusicians.com. Trenutno je ispod izjave potpisano više od sto muzičara.

Bonus video: