Iranski general: Jedva čekamo da Izrael napadne

Komandant vazdušnih snaga iranskih Čuvara revolucije, general Amir-Ali Hadžizadeh, izrazio je nadu da će Izrael pogriješiti i napasti Iran
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2011. 17:17h

Komandant vazdušnih snaga iranskih Čuvara revolucije, general Amir-Ali Hadžizadeh, izrazio je nadu da će Izrael napraviti grešku i napasti Iran, " jer će u tom slučaju Teheran taj cionistički režim poslati na smetlište istorije", prenosi AFP iransku agenciju Fars.

" Jedna od naših najvećih nada je da će se Izrael odlučiti na takvu akciju jer već dugo vremena postoji prikupljena energija koju ćemo, nadamo se, iskoristiti da bismo neprijatelje islama poslali na smetlište istorije«, kazao je general govoreći o prijetnjama izraelskog napada na iranske nuklearne ciljeve.

»Razvoj naših raketnih kapaciteta nikada neće prestati«, dodao je Hadžizadeh.

Posljednjih nedjelja izraelski zvaničnici su prijetili napadom na iranska nuklearna postrojenja. Iran je upozorio Izrael, ali i SAD, da će se u slučaju napada okomiti ne samo na izraelske već i na američke interese u regionu.

U međuvremenu je, kako prenose agencije, izraelski ministar odbrane Ehud Barak upozorio da će za manje od godinu Iran imati nuklearnu bombu, oslanjajući se pri svojoj ocjeni na najnovije izvještaje Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Barak je odbio da kaže da li Izrael planira da napadne Iran, objasnivši da su sve opcije otvorene. Takođe je kazao da isto očekuje i od međunarodne zajednice.

Izraelski ministar odbrane ocijenio je i da bi "nuklearni Iran" doveo do toga da se cio region okrene nuklearnom naoružavanju, uključujući Saudijsku Arabiju, Tursku i Egipat,što bi, u jednom momentu, dovelo i do toga oda nuklearni materijal padne u ruke terorista.

Bonus video: