"OSTATI U MEKSIKU" Tramp: Migrantima neće biti dozvoljen ulazak dok čekaju azil

Karavan sa nekoliko hiljada migranata pretežno iz Hondurasa krenuo je polovinom oktobra prema SAD. Američki predsjednik Donald Tramp je poslije toga rasporedio nekoliko hiljada vojnika na granicu kako bi spriječio njihov ilegalni ulazak na američko tlo
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2018. 08:03h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će migranti koji traže azil u SAD ostati u Meksiku dok im se razmatra zahtjev, čime je potvrdio raniju izjavu meksičkih vlasti o postizanju dogovora između dvije zemlje o migrantima.

"Migrantima na granici na jugu SAD neće biti dozvoljen ulazak u zemlju dok budu čekali azil, a zahtjeve će pojedinačno razmatrati nadležni organi", naveo je Tramp na Tviteru.

Olga Sančez Kordero, buduća ministarka u vladi predsjednika Meksika, Andresa Manuela Lopesa Obradora, koji 1. decembra stupa na dužnost, izjavila je sinoć za list Vašington post da je sa SAD postignut dogovor o politici "Ostati u Meksiku".

Dogovor je postignut u svjetlu dolaska karavana migranata iz Centralne Amerike.

Karavan sa nekoliko hiljada migranata pretežno iz Hondurasa krenuo je polovinom oktobra prema SAD. Američki predsjednik Donald Tramp je poslije toga rasporedio nekoliko hiljada vojnika na granicu kako bi spriječio njihov ilegalni ulazak na američko tlo.

Bonus video: