Pilot zapeo u WC-u, a kopilot proglasio teroristički napad

Kapetan je nestao u zadnjem dijelu aviona, a neki muškarac s teškim naglaskom pokušava ući u kokpit, javio je radio vezom kopilot kontrolnom tornju
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2011. 20:42h

Pilot aviona ostao je slučajno zaključan u WC-u aviona, što je izazvalo paniku među putnicima da se radi o terorističkom djelu.

Kako prenosi New York Post, paniku u stvari nije izazvala činjenica da je pilot ostao zaključan u WC-u, već je paniku izazvao putnik "s naglaskom", koji je htio da pomogne pilotu pa je počeo da lupa po vratima kokpita kako bi obavijestio stjuardese i posadu aviona Chatauqua Airlinesa.

Incident se desio na letu između Ašenvila i Njujorka, a pilot je tokom leta morao da obavi nuždu pa je najnormalnije otišao u WC. Kako se kvaka na vratima pokvarila te je on ostao zarobljen, počeo je da lupa po vratima, a čuo ga je putnik iz prednjeg dijela aviona.

Pilot mu je dao instrukcije, rekavši mu da mora da pozove njegove kolege iz kokpita upomoć, a kad je ovaj to uradio, kopilot aviona je pomislio da mu "naglasak" putnika zvuči arapski pa je odlučio da mu ne povjeruje.

"Kapetan je nestao u zadnjem dijelu aviona, a neki muškarac s teškim naglaskom pokušava ući u kokpit", javio je radio vezom kopilot kontrolnom tornju. Iako mu je putnik cijelo vrijeme govorio šifru koju mu je rekao kapetan leta, kopilot je ustrajao na tvrdoglavosti.

Kontrola leta složila se sa kopilotom i uputila ga da proglasi vanredno stanje u avionu i što prije se spusti. Na svu sreću, uporni kapetan je uspio da savlada bravu, oslobodi se i vrati se u kokpit.

Nakon slijetanja u Njujorku, avion je dočekalo obezbjeđenje aerodroma i FBI-a, samo da bi i sami uvidjeli kako se radilo o jednom velikom nesporazumu.

Bonus video: