Pucnjava pored Bijele kuće, razlog još uvijek nepoznat

Incident je prijavljen malo poslije 21 sat, a policajci su našli napušteno vozilo blizu mjesta gde je prijavljena pucnjava
0 komentar(a)
bijela kuća, Foto: Dc.about.com
bijela kuća, Foto: Dc.about.com
Ažurirano: 12.11.2011. 10:11h

Između Bijele kuće i spomenika Vašingtonu u američkoj prestonici je prijavljena pucnjava, saopštio je portparol komunalne policije Dejvid Šloser.

Incident je prijavljen malo poslije 21 sat, a policajci su našli napušteno vozilo blizu mjesta gde je prijavljena pucnjava.

Zvaničnici pretražuju vozilo i "pokušavaju da utvrde šta se desilo", rekao je Šloser, portparol policije zadužene za čuvanje nacionalnih parkova i spomenika.

Zvaničnik Tajne službe, koji je želio da ostane anoniman, rekao je da su se pucnji čuli kada su dva automobila prošla pored parka Nacionalni mol, prenio je CNN.

Agenti koji su bili u 16. ulici čuli su pucnje i zatim videli automobile koji su se kretali zapadno Ustavnom avenijom, rekao je neimenovani zvaničnik, dodajući da je blizu napuštenog vozila ili u njemu nađena puška tipa AK-47 (kalašnjikov).

Jedan očevidac tvrdi da je video da je neko "iskočio iz vozila i otrčao".

Šloser je rekao da nisu nađeni dokazi da se pucnjava zaista desila i da za sada ne misle da je to povezano sa Bijelom kućom, kao i da ne zna da je nađena neka puška.

Bonus video: