Nova vojna vježba SAD i Južne Koreje

U Južnoj Koreji očekuju da će i naredna vježba proći bez problema, kao što su prošle i prethodne, i ne strahuju od prijetnji iz Pjongjanga
0 komentar(a)
američki vojnici, Foto: Outontheporch.org
američki vojnici, Foto: Outontheporch.org
Ažurirano: 09.11.2011. 11:10h

Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države će, uprkos protivljenju Pjongjanga i njegovim prijetnjama, održati novu zajedničku vojnu vježbi čiji je cilj uvježbavanje akcija protiv podmornica.

Biće to druga u nizu vježba istih partnera, poslije martovskog potapanja južnokorejskog ratnog broda, za šta su Vašington i Seul optužili Sjevernu Koreju, navodi agencija AP, podsjećajući da je Pjongjang odbacio te optužbe.

Prethodni američko-južnokorejski manevri bili su u julu, a prije toga su snage Južne Koreje same imale praktičnu provjeru sposobnosti svojih pomorskih snaga.

Nova vježba trajaće od nedjelje do utorka, duž zapadne obale Korejskog poluostrva, a biće angažovano oko 17.000 američkih i južnokorejskih vojnika, sedam brodova, dvije podmornice i avioni, saopšteno je u Seulu.

U Južnoj Koreji očekuju da će i naredna vježba proći bez problema, kao što su prošle i prethodne, i ne strahuju od prijetnji iz Pjongjanga.

Bonus video: