Kejn odbacio optužbe za seksualno uznemiravanje

Prema tvrdnjama Bajolek, tokom susreta Kejn joj je stavio ruku ispod suknje i pokušao da joj gurne glavu prema njegovim preponama
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2011. 09:05h

Republikanski kandidat na sledećim predsjedničkim izborima u SAD Herman Kejn odbacio je optužbe Šeron Bajolek za seksualno uznemiravanje.

Kejn je za američku televiziju ABC rekao da će danas održati konferenciju za novinare, i naglasio da nastavlja sa kampanjom za predsjedničke izbore.

Šeron Bajalek je optužila Kejna za seksualno uznemiravanje u julu 1997. tokom jednog susreta kada je ona od njega tražila pomoć da ponovo dobije posao u američkoj Nacionalnoj asocijaciji restorana, čiji je on tada bio predsjednik.

Prema njenim tvrdnjama, tokom tog susreta Kejn je stavio ruku ispod njene suknje, i pokušao da joj gurne glavu prema njegovim preponama.

"Rekla sam mu da prestane i on je to učinio", rekla je ona, i dodala da govori u ime svih žena koje su doživjele seksualno uznemiravanje.

Šeron Bajolek

Kejnov predizborni štab je samo nekoliko minuta poslije toga reagovao saopštenjem u kojem se kaže da su "sve optužbe za zlostavljanje protiv Kejna potpuno lažne".

Internet portal Politiko prošle nedjelje je javio da postoji izvještaj da je Kejn seksualno uznemiravao dvije žene koje su potpisale sporazum s asocijacijom restorana, prema kojem su dobile petocifrenu sumu u dolarima da napuste organizaciju, ali koji im zabranjuje da govore o odlasku.

Kejnov štab je tada negirao osnovanost navoda.

U tim navodima nisu spomenuta imena žena koje je Kejn navodno seksualno uznemiravao, a Šeron Bajolek je prva pod punim imenom i prezimenom javno optužila Kejna.

Bonus video: