Tramp: Lokacija nove ambasade SAD u Londonu je loša i užasna

"Imali smo najbolju lokaciju u čitavom Londonu. Najbolju lokaciju… A onda je neki genije rekao: Prodaćemo lokaciju, a onda ćemo uzeti novac i izgraditi novu ambasadu. To zvuči dobro, ali ako ostane još para ako se to uradi, zar ne", rekao je Tramp na skupu u Mičigenu
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.04.2018. 08:10h

Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je kritikovao odluku o izgradnji nove ambasade SAD u Londonu, a njenu lokaciju u južnom Londonu kao "lošu" i "užasnu".

Tramp je o ambasadi govorio tri mjeseca nakon što je rekao da je prodaja objekta u centralnoj londonskoj četvrti Mejferu, gdje je prethodno bila ambasada, bila "loš posao", piše Bi-Bi-Si (BBC).

Predsjednik SAD je za loš posao okrivio svog prethodnika Baraku Obamu, iako je preseljenje ambasade dogovoreno tokom mandata Džordža Buša.

Nova ambasada u koštala je milijardu dolara (730 miliona funti).

Tramp je rekao da misli - ali da mora da provjeri - da su zvaničnici prodali prethodnu lokaciju za 250 miliona dolara.

"Imali smo najbolju lokaciju u čitavom Londonu. Najbolju lokaciju… A onda je neki genije rekao: Prodaćemo lokaciju, a onda ćemo uzeti novac i izgraditi novu ambasadu. To zvuči dobro, ali ako ostane još para ako se to uradi, zar ne", rekao je Tramp na skupu u Mičigenu.

Nova ambasada u bolje obezbijeđenoj zgradi južno od Temze otvorena je u januaru ove godine. Tramp je podsjetio da nije želio da presječe vrpcu.

Prodajom ambasade u Mejferu okončano je američko prištvo u toj otmenoj četvrti od 18. vijeka kada je prvi izaslanik SAD bio Džon Adams, koji je potom postao predsjednik.

Bonus video: