Trudnica pred vjenčanje saznala da su ona i vjerenik brat i sestra

Kad sam ga prvi put vidjela, odmah smo osjetili povezanost. Zaljubili smo se i od tog dana nije nas zanimalo ništa drugo. Samo smo željeli da imamo porodicu i mnogo djece
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2011. 18:09h

Nakon pet godina veze, južnoafrički par se pripremao za vjenčanje. Mlada je bila trudna već nekoliko mjeseci i sve je bilo skoro idilično, dok nisu saznali prilično neprijatan detalj.

Jabu Ngomane i Thulisile Mhlabane saznali su prilikom tradicionalnih porodičnih "lobola" pregovora da su u stvari brat i sestra.

"Lobola" pregovori su stari običaj kada se dvije porodice sretnu, upoznaju i "pregovaraju" oko nevjeste. Ovaj put su se porodice, čini se, jako dobro upoznale. Tokom upoznavanja saznalo se da su mladoženjin otac i majka mlade nekad bili zajedno i imali dvoje djece.

Alfred Ngomane ostavio je svoju suprugu prije 28 godina, uzeo sina i otišao u drugo selo da živi sa njim. Supruga je ostala sa njihovom djevojčicom, godinu i po mlađom od svog brata. Djeca nisu znala jedno za drugo. Njihov sudbonosni susret se desio na fakultetu gdje su odmah osjetili privlačnost.

"Bila je to ljubav na prvi pogled. Studirali smo zajedno na istom fakultetu. Kad sam ga prvi put vidjela, odmah smo osjetili povezanost. Zaljubili smo se i od tog dana nije nas zanimalo ništa drugo. Samo smo željeli da imamo porodicu i mnogo djece", opisala je Thulisile svoj prvi susret sa bratom za kojeg nije znala da postoji.

"Možete da zamislite kako smo bili šokirani kada smo se svi sreli i saznali istinu. Mi očekuejmo bebu. Ne znamo što ćemo djetetu reći kad odraste", kaže ona.

Par je od tada u šoku, jer su vijest saznali samo nekoliko dana prije vjenčanja. Odlučili su da se zajednički brinu o djetetu, ali još ne znaju šta će biti sa njihovom vezom.

"Trenutno ne možemo da razmišljamo baš biste glave. Ovo ćemo morati da rješavamo korak po korak", kaže Jabu.

Bonus video: