Nakon vjenčanja od 34 miliona, Vilijam i Kejt brinu za gladnu djecu Afrike

Do sada, UNICEF je isporučio više od 10.000 tona pomoći u istočnoj Africi, oko 108.000 neuhranjene djece je dobilo tretman
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2011. 11:28h

Princ Vilijam i Kejt Midlton potrošili su 34 miliona dolara za vjenčanje, a sada se osmjehuju sa naslovne strane UNICEF-ovog sajta za borbu protiv gladi u istočnoj Africi.

Najavljeno je da će u srijedu 2. novembra vojvoda i vojvotkinja od Kejmbridža posjetiti centar za hitno prikupljanje pomoći u Kopenhagenu, "kako bi skrenuli pažnju na problem humanitarne krize u istočnoj Africi".

Djeca u tom dijelu svijeta gladuju nakon suše koja je uzrokovala visoke cijene hrane, a na katastrofalnu situaciju naravno da je uticao i rat u Somaliji. Više od 320.000 djece je u neposrednoj opasnosti od smrti od gladi, bez hitne pomoći.

UNICEF-ov centar u Kopenhagenu je skladište veličine tri fudbalska igrališta. Sa tog izvora se paketi šalju za djecu širom svijeta, uključujući hranu, vodu, posebne prehrambene proizvode, vakcine i pribor za hitnu pomoć.

Vilijam i Kejt će obići skladište u pratnji princa i princeze Danske.

Do sada, UNICEF je isporučio više od 10.000 tona pomoći u istočnoj Africi, oko 108.000 neuhranjene djece je dobilo tretman, a više od milion ih je vakcinisano protiv malih boginja.

Kejt Midlton je na vjenčanju nosila vjenčanicu vrijednu 434.000 dolara.

Bonus video: