Novi izraelski napad nakon dogovora o prekidu vatre

Ovo je najozbiljnije nasilje od razmjene zarobljenika dvije strane, ocjenjuje BBC
0 komentar(a)
Gaza, Foto: Rojters
Gaza, Foto: Rojters
Ažurirano: 30.10.2011. 18:59h

Jedan Palestinac je poginuo u novom izraelskom napadu na Gazu, nekoliko sati nakon što je dogovoren prekid vatre uz posredovanje Egipta.

Jedna osoba je povrijeđena u ovom napadu u južnom pograničnom gradu Rafi, a iz Izraela je saopšteno da su se oni pripremali da ispale raketu.Egipat pokušava da dobije primirje nakon što je u odmazdi Izraela ubijeno devet palestinskih vojnika u Gazi i jedan izraelski civil u Aškelonu.Ovo je najozbiljnije nasilje od razmjene zarobljenika dvije strane, ocjenjuje BBC.Početkom mjeseca 477 palestinskih zatvorenika oslobođeno je iz izraelskih zatvora u zamjenu za vojnika Gilada Šalita.Još 500 palestinskih zatvorenika biće oslobođeno krajem godine u sklopu sporazuma između Izraela i Hamasa.

U najnovijem napadu očevici kažu da je ubijen militant Ahmad Džargun
U najnovijem napadu očevici kažu da je ubijen militant Ahmad Džargun, član Demokratskog fronta za oslobođenje Palestine (DFLP).

Istoj grupi pripada i povrijeđena osoba.Prekid vatre trebalo je da počne jutros oko sat vremena nakon ponoći, ali izraelski zvaničnici kažu da je razmjena vatre nastavljena i danas.

Bonus video: