Izvori u Kairu demantovali vijest o Mubarakovoj smrti

Bolnički izvori su precizirali da je Mubaraku bio ubrzan puls i povišen krvni pritisak, pošto je saznao da je bivši libijski lider ubijen, prenio je državni list Al Ahram
0 komentar(a)
Hosni Mubarak u zatvoru, Foto: Rt.com
Hosni Mubarak u zatvoru, Foto: Rt.com
Ažurirano: 24.10.2011. 15:48h

Bolnički izvori u Kairu demantovali su navode da je bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak doživio kliničku smrt, javili su neki egipatski mediji, a prenosi agencija Beta.

Isti izvori su precizirali da je Mubaraku bio ubrzan puls i povišen krvni pritisak, pošto je saznao da je bivši libijski lider Muamer Gadafi ubijen, prenio je državni list Al Ahram.

Al Ahram i još neki egipatski mediji su javili da je Mubarak gotovo doživio infarkt pošto je, iz svoje bolničke postelje u vojnoj bolnici u Kairu, na televiziji vidio snimke ubijenog Gadafija, zbog čega su mu ljekari dali sedative.

Neki mediji naveli su i da je Mubarak tada doživio kliničku smrt, ali mu je poslije intervencije ljekara stanje stabilizovano.

RT: Mubarak doživio srčani udar

"Izvori u Egiptu javljaju da je svrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak, kojem se u Kairu sudi zbog sumnje da je naređivao ubistva civila, te za zloupotrebu službenog položaja, doživio je srčani udar i postoji osnovana sumnja da leži mrtav u zatvoru", prenijela je ranije danas reporterka televizijske mreže "Russia Today", Pola Slajer.

Mubarakovo zdravlje se znatno pogoršalo otkako je dospio u pritvor, čak do te mjere da je na suđenju ležao u krevetu

Mubarakovo zdravlje se znatno pogoršalo otkako je dospio u pritvor, čak do te mjere da je na suđenju ležao u krevetu.

Egipatski mediji javljaju kako se Mubarakovo zdravlje još više pogoršalo nakon što je u nedjelju na televiziji gledao reportažu o smrti svog dugogodišnjeg kolege i prijatelja Gadafija.

"Russia Today" prenosi da se pretpostavlja kako je Mubarak pretrpio snažan srčani udar nakon odgledanih prizora unakaženog tijela libijskog vođe.

Bonus video: