Gadafija prije ubistva silovali drvenom šipkom?

Na snimku, na kojem su zabilježeni posljednji minuti u životu bivšeg libijskog vođe, pobunjenici su ga, kako se čini, zlostavljali prije nego što su mu presudili
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2011. 16:12h

Libijskog vođu koji je 42 godine vladao tom zemljom, Moamera Gadafija, pobunjenici su prije ispaljivanja metka u glavu silovali, pokazuje snimak nastao mobilnim telefonom.

Na snimku, na kojem su zabilježeni posljednji minuti u životu bivšeg libijskog vođe, pobunjenici su ga, kako se čini, zlostavljali prije nego što su mu presudili.

Stravičan video snimak prikazuje izudaranog i krvavog Gadafija u trenutku kada su ga zarobili borci libijskog Nacionalnog prelaznog vijeća. Iako Gadafi jedva stoji na nogama dok grupa ljudi nasrće na njega, u jednom trenutku se na snimku vidi kako jedan od pobunjenika gura drvenu šipku Gadafiju u rektum.

U međuvremenu je u libijskom gradu Misrati izvršena obdukcija tijela ubijenog Gadafija, tokom koje je ustanovljeno da je uzrok smrti nasilne prirode, odnosno vatreno oružje.

Gadafijevo tijelo je još izloženo u jednom tržnom centru u Misrati, a nove libijske vlasti su obećale da će ga nakon nekoliko dana isporučiti njegovoj porodici.

Bonus video: