Uhapšena feministkinja Naomi Volf na demonstracijama protiv Vol strita

U zgradi je guverner države Nujork Endrjuu Kuomu primio nagradu “vizionar godine” koju dodjeljuje veb sajt Hafington post, za koji piše Naomi Volf
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 09:49h

Poznata politička aktivistkinja i društvena kritičarka Naomi Volf uhapšena je u utorak veče na protestu Okupirajte Vol strit ispred zgrade u kojoj se održavala ceremonija dodjele nagrade guverneru Njujorka.

Volf i njen pratilac su sa lisicama na rukama odvedeni sa ulice ispred Skajlajt studija na Menhetnu.

U zgradi je guverner države Nujork Endrjuu Kuomu primio nagradu “vizionar godine” koju dodjeljuje veb sajt Hafington post, za koji piše Naomi Volf.

Ona je, kako su prenijeli američki mediji, privedena pošto je ignorisala upozorenja policije da se skloni sa ulice ispred zgrade, gdje se bilo okupilo oko 50 demonstranata pokreta Okupirajte Vol strit.

Volf je prisustvovala sinoćnjoj ceremoniji, čiji je domaćin bila osnivač Hafington posta Ariana Hafington. Demonstranti su stigli na događaj da bi podržali uvođenje “poreza za milionere”, čemu se Kuomo, demokrata, protivi.

Dajte mi slobodu!

Kako je prenio reporter liberalne TV Demokratija sada, neki su vikali: “Gdje je Kuomo? Štiti onih 1%!”

Došlo je do spora sa policijom, koja je saopštila da su demonstranti blokirali prolaz. Jedan od očevidaca je rekao da se moderna feministička ikona usprotivila tvrdnji policije da je demonstrantima potrebna dozvola za korištenje megafona.

Prema drugom očevicu, Volf je osporila navode organa reda da grupa blokira ulicu. “Recite to sudiji,” navodno joj je odgovorio policajac.

Nije jasno sa kojim optužbama bi se mogla suočiti autorka knjige “Dajte mi slobodu: priručnik za američke revolucionare”.

Očevici i demonstranti su se uputili kao obližnoj policijskoj stanici, gsje su uzvikivali parole i pjevali. Ispred zgrade se pojavio policajac koji je rekao da je Volf oslobođena nakon što joj je uručen poziv da se pojavi na sudu.

Bonus video: