Dječak pije ljekove za odlaganje puberteta jer želi da postane djevojčica

"Ovo je zlostavljanje djece. To je poput izvođenja liposukcije na anoreksičnom djetetu", rekao je dr Pol Mekhju
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 20:06h

Lezbijski par iz Kalifornije tvrdi da njihov 11-godišnji sin Tami, koji navodno želi da bude žensko, prima blokadu hormona koja odlaže početak puberteta kako bi dijete imalo više vremena da odluči o svom polu.

Oni koji podržavaju poduhvat ovih roditelja tvrde da terapija blokade hormona ima minimalne nuspojave te da je prikladna za dijete koje je nesigurno u svoj pol.

Ali, kritičari smatraju da je 11-godišnjak premlad da donosi tako velike životne odluke i da roditelji ne bi trebalo da ga ohrabruju.

Tami se čsto oblači kao djevojčica

"Ovo je zlostavljanje djece. To je poput izvođenja liposukcije na anoreksičnom djetetu", rekao je dr Pol Mekhju, profesor psihijatrije na univerzitetu Džon Hopkins, piše Fox News.

"To je poremećaj uma, a ne tijela. Rješavanje problema na ovaj način nije suočavanje sa problemom koji stvarno postoji", rekao je dr Mekhju.

Tamijevi roditelji, odnosno majke Moreno i Lobel, kažu da podržavaju svoje dijete i da osjećaju da je ovo najbolji način za njega da pronađe odgovor na pitanje koje ga muči cijeli život. Dodale su da žele da mu daju vremena da istraži identitet ženskog roda s kojim se on poistovjećuje.

Tami je za sebe počeo da govori da je djevojčica kada je imao tri godine, tvrde Moreno i Lobel.

Galerija

Bonus video: