U tuči u zatvoru u Meksiku ubijeno 20 zatvorenika

Sukob je počeo juče svađom dvojice zatvorenika kojoj su se drugi pridružili, što se pretvorilo u opštu tuču koja je trajala sve dok uprava nije preuzela kontrolu nad zatvorom
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2011. 08:42h

U višesatnoj tuči između zatvorenika u zatvoru u sjevernom pograničnom meksičkom gradu prema SAD Matamorosu poginulo je 20 zatvorenika, a 12 je povrijeđeno, saopštili su danas zvaničnici.

Sukob je počeo juče svađom dvojice zatvorenika kojoj su se drugi pridružili, što se pretvorilo u opštu tuču koja je trajala sve dok uprava nije preuzela kontrolu nad zatvorom.

Tuča je trajala oko dva i po sata prije nego što su vojska i marinci uspjeli da preuzmu kontrolu, rekao je jedan neimenovani državni zvaničnik.

U saopštenju iz Uprave za javnu bezbjednost države Tamaulipas, gdje se nalazi taj grad navodi se da će zvaničnici obavijestiti članove porodica o onima koji su poginuli i povrijeđeni i da će se sprovesti istraga o ovom događaju.

Sve su češći izvještaji o nasilju i bjekstvima iz meksičkih zatvora. U četvrtak je u tuči između članova jedne bande u zatvoru u Montereju ubijeno sedam zatvorenika. U pobuni u zatvoru u pograničnom gradu Huaresu u julu poginulo je 17 zatvorenika.

Bande i pripadnici narkokartela često se bore za kontrolu u zatvorima u Meksiku, u kojima je takođe visok nivo korupcije, navodi agencija AP.

Bonus video: