Hakerska grupa Anonimus napada berzu u Njujorku

Grupa hakera "Anonimni" saopštila je preko video snimka objavljenog na Internetu da planira da napadne 10. oktobra internet stranicuNjujorške berze akcija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 13:07h

"Anonimusi" planiraju da Berzu "izbrišu s Interneta", prenijeli su danas francuski elektronski mediji.

Opasni hakeri se, izgleda, na taj način u svom maniru pridružuju nezadovoljnim osobama koje već tri nedjelje dana borave pred "Vol stritom" izražavajući protest protiv metoda finansijskog kapitalizma.

Aktivisti pokreta "Okupirajte Volstrit", demonstriraju protiv kako kažu pohlepe multinacionalnih kompanija, globalnog zagrijavanja, socijalne nejednakosti i visoke nezaposlenosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hakeri su izjavili na video snimku da su im pažnju privukli dogadjaji ispred "Vol strita", kao i da američka vlada i savezni organi i previše vole da primejnjuju zakone, tako da nepromišljeno uvode nepravedne propise i slijepo slijede naredbe.

U međuvremenu u Njujorku se očekuju novi protesti pošto se grupe demonstranata kreću ka Vol stritu, trgovinskom centru SAD, najveće privredne sile na svijetu.

Među njima su pripadnici liberalnih organizacija, lokalnih zajednica i pojedinih granskih sindikata, što po američkoj novinskoj agenciji Asošijetid pres (AP) ukazuje da protest ne gubi na snazi.

Organizatori su, takođe, pozvali studente sa univerziteta širom SAD da izađu sa nastave danas poslije podne po lokalnom vremenu.

" Mislim da oni iskazuju osećanje bespomoćnosti, osjećanje da ih niko ne sluša" izjavila je Kamil Rivera, izvršni direktor organizacije "Ujedinjeni Njujork.

" - Šta da činite kada vas niko ne sluša? Govorite glasno, preduzimate akciju" zaključila je Rivera.

Bonus video: