NATO:Još jedan komandant mreže Hakani ubijen u Avganistanu

Glavna baza mreže Hakani je u istočnom Avganistanu ali se njeno rukovodstvo nalazi sa druge strane granice, u plemenskom pojasu u Pakistanu
0 komentar(a)
NATO Avganistan, Foto: Beta/AP
NATO Avganistan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.10.2011. 09:58h

Međunarodne snage u Avganistanu (ISAF) saopštile su danas da su ubile još jednog visokog člana mreže Hakani koja je povezana sa Al Kaidom i to u vazdušnom napadu u blizini granice sa Pakistanom.

ISAF navodi da se taj komandant zove Dilavar i da je bio glavni pomoćnik Hadži Mali Kana, glavnog lidera ove mreže u Avganistanu, koji je zarobljen prije tačno nedjelju dana.

U saopštenju ISAF-a se navodi da je pogibija Dilavara značajan gubitak za ovu pobunjeničku grupu kao i da je on ubijen juče u provinciji Kost, ali da nijedan civil nije ranjen u toj operaciji.

Vojska optužuje Dilavara da je koordinirao napade protiv avganistanskih snaga, prenosi AFP.

Glavna baza mreže Hakani je u istočnom Avganistanu ali se njeno rukovodstvo nalazi sa druge strane granice, u plemenskom pojasu u Pakistanu.

Avganistanski i američki zvaničnici optužuju mrežu Hakani za seriju napada u Kabulu medju kojima i 19-časovnu opsadu američke ambasade i sjedišta ISAF-a u septembru ove godine.

Bonus video: