Šinavatra na meti hakera

Tajlandska vlada je potvrdila da je nalog premijerke hakovan i da ministarstvo komunikacionih tehnologija istražuje upad
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 23:12h

Nalog na društvenoj mreži Tviter nove tajlandske premijerke Jingluk Šinavatre je hakovan i iskorišten kako bi se postavila pitanja o njenoj kompetentnosti, javio je BBC.

Ona je u tim porukama optužena za niz neuspjeha, a u posljednjoj poruci se navodi:

„Ukoliko ne može da zaštiti sopstveni nalog na Tviteru, kako ona može zaštiti zemlju?“

Šinavatra je u julu odnijela ubjedljivu pobjedu, ali je kritičari optužuju kako je samo marioneta njenog brata, bivšeg premijera i crnogorskog državljanina Taksina Šinavatre.

Taksin Šinavatra – koji je na populističkim programima dobio podršku siromašnog dijela stanovništva iz ruralnih i urbanih djelova zemlje – zbačen je s vlasti vojnim pučem 2006. godine.

Sada živi u egzilu u Dubaiju, ali mnogi i dalje smatraju da je on de fakto lider partije Pau Tai Jingluk Šinavatre – premda partija insistira kako je njegova uloga čisto konsultantaska.

Jingluk Šinavatra – prva žena premijer na Tajlandu – nema prethodno političko iskustvo, ali je dobila podršku obećanjima da će pomiriti podjele koje su zahvatile zemlju od kada je njen brat svrgnut s vlasti.

Međutim, u jednoj od poruka na Tviteru, njena vlada je optužena da nije adekvatno odgovorila na poplave koje su zadesile ogromne djelove zemlje.

„Ova zemlja je posao. Radimo za naše saradnike, ne za tajlandski narod. Radimo za one koji nas podržavaju, ne za one koji se sa nama ne slažu“, navodi se u drugoj poruci.

Vlada je potvrdila da je nalog premijerke hakovan i da ministarstvo komunikacionih tehnologija istražuje upad.

Galerija

Bonus video: